Obilježen je 13. prosinac - dan sjećanja na poginule suborce u operaciji VIHOR i Domovinskom ratu

U subotu 13. prosinca 2014. godine održali smo prigodnu komemoraciju za sve stradale naše suborce u operaciji VIHOR. Nadahnut i dostojanstven program realizirali smo sa Udrugom ratnih veterana 2."A" brigade "GROMOVI" i Mjesnim odborom Šišinec. Sveta misa zadušnica za sve poginule i preminule pripadnike 102. br. HV - Novi Zagreb služila se je u 18.30 sati u župnoj crkvi Svetog Križa u Sigetu.

O komemoraciji i slike možete pogledati klikom dolje na Opširnije o članku

Ratni veterani 102. brigade HV Novi Zagreb i 2. gardijske brigade „Gromovi“, zajedno s članovima obitelji poginulih branitelja i domaćinima iz Šišinca obilježili su 23. obljetnicu operacije „Vihor“. Tim povodom odali smo počast poginulim braniteljima u ovoj vojnoj operaciji Domovinskog rata.

U kapeli pokraj župne crkve sv. Marte u Šišincu, svetu misu zadušnicu za poginule branitelje služili su petrinjski vojni kapelan don Matija Žugaj i don Milenko Majić. Na spomeniku poginulim braniteljima „Spomen gaj 102. brigade HV“, Klub VDR 102. br. HV - Novi Zagreb i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ upriličili su prigodnu komemoraciju za 19 poginulih hrvatskih branitelja u ovoj akciji. Napadna operacija VIHOR odvijala se je od 12. do 15. prosinca 1991. godine s ciljem oslobađanja dijela Pokuplja i Banovine od velikosrpskog agresora. U ovoj akciji poginulo je 19 hrvatskih branitelja (trinaest iz sastava 102. brigade HV Novi Zagreb i šest iz 2. gardijske brigade „Gromovi“).

Nakon odavanja počasti minutom tišine, pročitana su imena poginulih branitelja i pjesma posvećena poginulim braniteljima u akciji Vihor. Potom su obitelji poginulih, predstavnici udruga, Sisačko-moslavačke županije, Općine Lekenik i MO Šišinec na spomenik položili vijence i zapalili svijeće.

U ime Kluba 102. brigade okupljene je pozdravio dopredsjednik Kluba natporučnik Stjepan Koran, a ispred URV 2. gbr Gromovi, pukovnik Dražen Sebastijan.  Kratkim pozdravnim govorom nazočnima se je obratila i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, koja je predvodila izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije. Pozvala je sve nazočne na sjećanje za devetnaest hrvatskih vitezova. Anita Sinjeri-Ibrišević posebno je pozdravila obitelji poginulih branitelja i poslala je iz Šišinca poruku: „ .... Nikad nemojte zaboraviti što se desilo, prenosite istinu o Domovinskom ratu mlađim generacijama, a ovih devetnaest imena poginulih branitelja neka se poput vihora spuštaju pokupskim padinama.“

Nakon komemoracije, Udruge 102. br. HV i 2. gbr. Gromovi, Općina Lekenik i Mjesni odbor Šišinec, pripremili su okrjepu u obližnjem Hrvatskom domu, gdje su se ratni veterani i obitelji poginulih zadržali u zajedničkom druženju.


Komentari (2)add
...
Napisao eduard , Prosinac 15, 2014
nigde nikog iz stodruge.....gdi ste prašinari ??
prijavite abuse
negativan glas
pozitivan glas
Glasova: +0
...
Napisao Siniša , Prosinac 15, 2014
Moraju radit kod Todorića, taj i njegovi janjičari ništa ne poštuju
prijavite abuse
negativan glas
pozitivan glas
Glasova: +0
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica