Obilježena je 24. godišnjica operacije VIHOR

U subotu 12. prosinca 2015. godine obilježena je u Spomen gaju 102. brigade u selu Šišinec 24. godišnjica vojne operacije VIHOR. Uz Klub 102. brigade u organizaciji je sudjelovala i Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade GROMOVI te Mjesni odbor Šišinec. Koristimo ovu priliku da izrazimo zahvalu na pomoći našim dugogodišnjim suorganizatorima u obilježavanju ove obljetnice. Za nastavak kliknite na Opširnije o članku ....

Uz ratne veterane 102. brigade HV i 2. gardijske brigade „Gromovi“ na obilježavanju su sudjelovale obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proizašle iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa svojim izaslanstvom i predstavnici općine Lekenik. Svetu misu za poginule hrvatske branitelje i molitvu kod spomen obilježja poginulih branitelja  predvodio je don Antonio Mikulić, vojni kapelan vojne kapelanije Svetog Ilije Proroka iz Petrinje.

Iz godine u godinu zamjetan je porast broja nazočnih na ovome događanju. Ovogodišnjem obilježavanju obljetnicu nazočilo je preko stotinjak osoba. U kapelici nije bilo mjesta za sve nazočne, a u Hrvatskom domu Šišinec osjetila se je "pozitivna" gužva. Moralo se je čak tražiti i mjesto za parkiranje automobila, kako se ne bi smetalo drugima u prolazu. Osjećamo zadovoljstvo, jer je naš Spomen gaj u Šišncu postao mjesto okupljanja obitelji poginulih i hrvatskih branitelja Domovinskog rata. To je mjesto odavanja zaslužene počasti hrvatskim sokolovima (13-orici pripadnika 102. brigade i 6-orici GROMOVA), ali ujedno mjesto okupljanja i druženja ratnih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata. Kada se uzme u obzir da smo ove godine doveli 40-ak učenica i učenika iz srednjih škola Novog Zagreba u pratnji njihovih predmetnih profesora povijesti, može se reći kako je naš Spomen gaj dobio svoju potpunu svrhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

U nedjelju 13. prosinca u 18:30 sati održana je Sveta misa zadušnica za sve poginule pripadnike 102. brigade HV u župnoj crkvi Svetog Križa. Već tradicionalno 13. prosinca na sam dan stradavanja naših suboraca Klub 102. brigade objavljuje u Večernjem listu U SPOMEN na na naše suborce, hrvatske vitezove kojih više nema među nama. Oni nisu htjeli uskratiti svoje junaštvo za slobodu i neovisnost jedine nam Hrvatske. Vjerovali su u budućnost naše Domovine. Tko vjeruje, i ako umre živjet će. (Iv,11,25).

Klikom na link u nastavku možete vidjeti i video uradak TELEVIZIJE RADIO BANOVINA o događanjima u Šišincu:

https://www.youtube.com/watch?v=e_P4fdG3igs


 

 

 

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica