Otkrivenje spomen ploče Zdravku Fioliću

Svečanom otkrivanju spomen ploče, koju su oktrili djeca Helena i Boris te supruga Ružica Fiolić, dan uoči 24-godšnjice pogibije Zdravka Fiolića, 10. srpnja 2016., nazočila su brojna izaslanstva, mještani Male Mlake i članovi Kluba VDR 102. br. HV - Novi Zagreb.

Nastavak teksta i slike možete pročitati klikom miša na Opširnije o članku ...

 

 

Zdravko Fiolić položio je svoj život na oltar domovine, na dubrovačkom ratištu, 11. srpnja 1992. godine.

Vijence su položili pripadnici Kluba 102. brigade HV kao i izaslanstvo Skupštine Grada Zagreba na čelu s predsjednikom Andrijom Mikulićem. Svijeće su zapalili, u ime Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, predsjednik Dražen Hrkač, izaslanstvo PO HDZ Novi Zagreb zapad na čelu sa predsjednikom PO i saborskim zastupnikom Željkom Fiolićem, izaslanstvo VMO Mala Mlaka, predsjednik Stjepan Mavračić, pripadnici DVD Mala Mlaka, članovi HČSP Novi Zagreb zapad i drugi.

Okupljenima se prvo obratio pukovnik Krešimir Špeletić, zapovjednik 3. bojne u 102. brigadi, koji se u dirljivom govoru prisjetio osobnog iskustva i hrabrosti Zdravka Fiolića. U ime PO HDZ Novi Zagreb zapad govorio je saborski zastupnik Željko Fiolić, koji se i kao sumještanin osvrnuo na vrline Zdravka kao čovjeka. Predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Andrija Mikulić još jednom je naglasio doprinos koji su Zagrepčani dali u proteklom ratu žrtvujući se širom domovine. Molitvu je predvodio župnik župe Sveti Juraj, vlč. Vladimir Cvetnić.

Svečanost su uveličali i pripadnici Počasno zaštitne bojne HV, zbor “Jane” pjevanjem himne i domoljubnih pjesama te Drago Asić, predsjednik Udruge hrvatskih umjetnika dragovoljaca recitalom “Hrvatske prisege“.

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica