Posjet Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu

Image U subotu 15. ožujka tri pripadnika brigade (Vranić, Valentić, Špeletić) posjetili su Spomen gaj 102. brigade u Šišincu. Kod skretanja sa ceste Zagreb-Sisak za Letovanić iz pravca Siska nema više putokaza za Spomen gaj. Nismo uspjeli ustanoviti kako je nestao. Trebat će ga nadomjestiti. U galeriju slika smo dodali fotografije vezane uz posjet Šišincu, pa stoga ne čekajte nego kliknite OVDJE i pogledajte fotografije..

U Šišincu smo uz pomoć članova Zajednice Cenacolo odnosno Bratovštine „Sveta Marta“ koja je stacionirana u bivšem Župnom uredu a brine o 17 štičenika,dosadašnjih ovisnika o drogama, popravili sajlu na jarbolu za zastavu, zapalili svijeće i stavili cvijeće na spomen-obilježje. Sa štičenicima Bratovštine dogovorili smo da se poslije Uskrsa proširi betonska ploča na kojoj je spomen-obilježje za pripadnika 153. brigade kako bi se potom na jednom mjestu, a postrani od glavnog spomen-obilježja, premjestio spomenik koji se sada nalazi iza glavnog križa.Na to mjesto staviti će se i ploča koju su poginulim pripadnicima naše brigade u Šišincu prije uređenja Spomen gaja postavili pripadnici 1. bojne 102. brigade. Ostatak vijesti pogledajte pod opširnije....

 

Štičenici Bratovštine „Sveta Marta“ obećali su da će urediti i klupe koje se nalaze u Spomen gaju. Sam Spomen gaj naše brigade je upravo zahvaljujući njima izvanredno dobro održavan i uredan pa ako vas ponese želja da odete onamo ili vam se Spomen gaj naprosto nađe na putu, nemojte zaboraviti na njih. Što god donesete, od hrane do odjeće, primit će sa zahvalnošću jer žive samo od onoga što stvore vlastitim radom i što im Providnost donese.

Usput, Zajednica Cenocolo osnovana je 1983. godine u Italiji. Danas ih je 56 diljem svijeta, a u Hrvatskoj u njenu je sastavu osam bratovština. Jedna je ova naša u Šišincu. Učeći da je rad dar, da treba težiti iskrenom prijateljstvu i vjerovati u Riječ Božju, gajeći obiteljski način života, njeni štičenici, kojih je i iz Bugarske, BiH, Slovačke, na putu su da izađu iz pakla droge.

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica