Predstavljanje projekta profesorima povijesti

U Vodicama je od 30. ožujka do 1. travnja 2015. godine održan 8. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, na temu Domovinski rat – „20 godina oslobodilačke operacije OLUJA". Stručni skup je vodio viši savjetnik prof. Franjo Čičak, a nazočilo mu je oko 220 učitelja i profesora povijesti u osnovnim i srednjim školama te predstavnici braniteljskih udruga kojima je Agencija na temelju njihovih projekata odobrila predavanje povijesti Domovinskog rata po školama.

Nastavak teksta pročitajte klikom miša na Opširnije o članku . . .

Skup koji je trajao tri dana otvorio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, a otvaranju su bili nazočni ministri Ante Kotromanović i Predrag Matić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković te gradonačelnice Vodica Branka Juričev Martinčev i Knina Josipa Rimac.

Na skupu se govorilo o vojnim aspektima VRO „Oluja“, pa su za predavače odabrani visoki dužnosnici MORH-a 1995. i tadašnji zapovjednici u gardijskim postrojbama HV-a te Specijalnim jedinicama MUP-a RH.

Trećeg dana stručnog skupa prezentirana su četiri primjera dobre prakse. Klub VDR 102. br. HV - Novi Zagreb prezentirao je svoj projekt "Banovina i 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu". Autor i voditelj projekta Siniša Mihović nazočnim je predmetnim profesorima povijestio održao trideset minutno predavanje te prikazao PowerPoint prezentaciju od 55 slikovnih prikaza. Iz predavanja i prezentacije u kojoj je bio vidljiv put od ideje do projekta, ratni put 102. brigade HV, njen doprinos u VRO OLUJA te radu Kluba 102. brigade u proteklih 18 godina nazočni profesori dobili su sve informacije i uvid u naš rad i projekt. Po završetku predavanja dobili smo veliki pljesak za naš trud i postignute rezultate u promicanju vrijednosti Domovinskog rata. Desetak profesora iz Zagreba uzeli su pripremljeni prospektni materijal o našem Projektu te najavili želju za posjet njihovim školama.

Koristimo ovu prilku kako bi smo se zahvalili Agenciji za odgoj i obrazovanje te višem savjetniku povjesti prof. Franji Čičku koji su prepoznali naš projekt, kao pozitivan priimjer iz prakse. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i pozivu na stručni seminar te prilici predstavljanja našeg projekta pred više od 200 profesora povijesti iz cijele Republike Hrvatske.

Autor i voditelj projekta - Siniša Mihović

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica