Svečano otvoren Park 102. brigade Hrvatske vojske u Novom Zagrebu

Image

U petak 10. prosinca 2010. u 12 sati na prostoru ispred crkve Sv. Križa u Novom Zagrebu na svečan je način otvoren Park 102. brigade Hrvatske vojske, kao spomen - obilježje na ratni put te novozagrebačke brigade u Domovinskom ratu, njenih 6.500 pripadnika, 30 poginulih i više od 100 ranjenih bojovnika.

Svečanom otvaranju nazočili su roditelji i rodbina poginulih te njeni pripadnica a kao gosti državni tajnik u Ministarstvu branitelja gospodin Zoran Komar koji se nazočnima obratio vrlo toplim riječima prisjećajući se vremena u kojem je i sam bio pripadnik 102. brigade, te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba gospođa Sonja Jakić-Kovačić.

U ime Kluba veterana 102. brigade HV Novi Zagreb nazočne je pozdravio predsjednik Tomo Krešo Špeletić i ukratko obrazložio ideju spomen-obilježja za 102. brigadu i aktivnosti koje su obavljene ili još preostaju da se obilježavanje dovede do kraja.

Fra Smiljan Kožul iz domicilne crkve brigade, crkve Sv. Križa u Novom Zagrebu gdje su trajno pohranjene fotografije poginulih pripadnika brigade, blagoslovio je upravo otvoreni park.

Članovi Kluba i roditelji poginulih posjetit će u nedjelju 12. prosinca u tijeku dana Spomen gaj u Šišincu gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeće. Misa zadušnica služit će se u crkvi Sv. Križa 13. prosinca u 18.30 sati.

U GALERIJI slika pogledajte fotografije sa otvaranja.

DATOTEKA SA RJEŠENJEM O IMENOVANJUhttp://www.102brigada.com/images/download.png

SVEČANI GOVOR SA OTVARANJAhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica