U petak isplata dividendi braniteljima

Image U petak 11. travnja u svim poslovnicama Fine započinje isplata dividendi udioničarima u Fondu hrvatskih branitelja. No, žurbe za podizanje dividende na udjele u Fondu nema, jer isplate neće biti ograničene na nekoliko dana, nego će ih biti moguće podići do kraja godine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Jadranka Kosor, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Osim isplate dividende, koja će u prosjeku iznositi 250 kuna, odnosno 21,79 kuna po udjelu u Fondu, na današnjoj konferenciji je još jednom sredstvima javnog priopćavanja ponovljen postupak prodaje udjela u Fondu, na koji će udioničari imati pravo od ponedjeljka 14. travnja. J. Kosor je iznova naglasila da nakon predaje zahtjeva za prodaju mora proteći 60 dana do prodaje, nakon čega će se, osim ostvarenja prava na prodaju, znati i točna cijena po kojoj se prodaje udio u Fondu. No za razliku od cijene, broj udioničara u Fondu koji će predati zahtjeve za prodaju kada to bude zakonski moguće bit će strogo čuvana poslovna tajna, istaknula je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, dodajući kako će svako odavanje podataka ove vrste podlijegati zakonskoj odgovornosti.

Kliknite na opširnije za ostatak članka i za preuzimanje upute za isplatu dividende...

Inače, u Hrvatskoj će svega dvadesetak osoba znati koliko je točno branitelja i u kojem trenutku predalo zahtjeve za prodaju udjela, no uz obvezu čuvanja poslovne tajne. Razloge za takvu "poslovnu strogoću" objasnio je Ante Samodol, predsjednik Uprave HANFA-e, navodeći kako se objavom te informacije može utjecati na kretanje cijena dionica na tržištu, špekulirati, te utjecati na cijene dionica. U želji da se spriječe takva događanja, koja zakon dopušta, broj branitelja koji će podnijeti zahtjev za prodaju udjela od idućeg tjedna bit će poznat tek kada Fond podnese izvješće o svom poslovanju Saboru, kojemu je to dužan napraviti, objasnila je Jadranka Kosor.

S obzirom na to da se očekuje veliki broj upita i braniteljskih nedoumica u vezi skorašnje isplate dividendi te mogućnosti prodaje udjela u Fondu hrvatskih branitelja, na raspolaganju će biti i četiri stožera za navedenu problematiku i to u MORH-u, MUP-u, Erste–Investu te Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, najavljeno je na konferenciji.

UPUTE ZA ISPLATU DIVIDENDE The image “http://www.102brigada.com/images/download.png” cannot be displayed, because it contains errors.

 

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica