Dan sv. Marte

Dana 29. srpnja 2015. godine odana je počast poginulim braniteljima 102. brigade HV povodom blagdana sv. Marte u selu Šišinec. Nakon molitve za umrle, bačeni su vijenci u rijeku Kupu i položeni su vijenci, te zapaljene svijeće na spomenik palim braniteljima u Spomen gaju 102. brigade. Svečanost su organizirali mještani i članovi mjesnog odbora Šišinec, te Udruga VDR Vrbina iz Siska. Uz načelnika općine Lekenik svečanosti su bili prisutni i članovi Kluba 102. brigade sa predsjednikom. Održana je i sv. Misa, nakon koje je upriličeno zajedničko druženje i zabavni program.

Ovom prilikom svi nazočni su mogli vidjeti novo obnovljeni Spomen gaj 102. brigade HV sredstvima dobivenim od Ministarstva branitelja.

Nekoliko slika možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 

24. godišnjica osnivanja 102. br. HV

U subotu 19. lipnja 2015. godine u 11:00 sati obilježena je 24. godišnjica osnivanja 102. brigade HV - Novi Zagreb. Povodom ove obljetnice u selu Šišinec prigodno su položeni  vijenaci poginulim braniteljima 102. brigade HV. Obljetnici su nazočili ratni zapovjednici brigade, predstavnici Općine Lekenik, Mjesnog odbora Šišinec te članovi Kluba 102. brigade. Za prisutne je po završetku službenog dijela organizirano druženje.

Nekoliko slika sa obljetnice možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u Ugostiteljsko-turističkom učilištu

U ponedjeljak 25. svibnja 2015. godine održano je naše stručno predavanje uz PowerPoint prezentaciju u Ugostiteljsko-turističkom učilištu. Ugostiteljsko-turističko učilište sa predmetnim profesoricama povijesti, kao i učenici podržava naš projekt "Banovina i 102. brigada HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu", te sa nestrpljenjem očekuju objavu rezultata Javnog natječaja za promicanje vrijednosti Domovinskog rata koji je raspisalo Ministarstvo branitelja. Ovom priliko zahvaljujemo se profesorici Idi Ljubić na organizaciji, kao i njenoj kolegici profesorici povijesti Anici Pauletić-Čolaković.

Želimo se zahvaliti učenicama i učenicima koji su s zanimanjem pratili predavanje te tijekom i po završetku predavanja postavljali vrlo ozbiljna pitanja. Također ih želimo pohvaliti na lijepom ponašanju. Slike sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o tekstu ...

 

 

Klub 102. brigade u I. gimnaziji

U utorak 12. svibnja 2015. godine održano je stručno predavanje u I. gimnaziji o ratnom putu 102. brigade u sklopu projekta "Banovina i 102. brigada u Domovinskom ratu". Predavanju su nazočili učenici četvrtih razreda ove škole. Gost predavač na ovom predavanju bio je gospodin Stjepan Koran ratni zapovjednik 2. bojne. Učenici su vrlo pažlivo saslušali predavanje te im se ovim putem zahvaljujemo na ispunjavanju Listića za vrednovanje predavanja. Koristimo ovu prigodu za zahvalu profesoru Andriji Lovriću na trudu oko organizacije ovog predavanja. Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću

U srijedu 06. svibnja o.g. gostovali smo po prvi puta u srednjoj školi u gradu Zaprešiću. Početkom travnja ove godine u Vodicama je održan 8. stručni skup profesora povijesti iz cijele Hrvatske. Na tom skupu imali smo priliku prezentirati i naš projekt kao dobar primjer iz prakse. Tako je i predmetna profesorica povijesti gđa. Petra Katarinčić iz srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića dobila informaciju o našem projektu i stručnom predavanju. Odazvali smo se sa veseljem njezinom pozivu te smo njezinim učenicima održali stručno predavanje i PowerPoint prezentaciju o ratnom putu naše 102. brigade.

Nastavak teksta i nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 
Više članaka...
Stranica 10 od 42

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol