Klub 102. brigade u I. gimnaziji

U utorak 12. svibnja 2015. godine održano je stručno predavanje u I. gimnaziji o ratnom putu 102. brigade u sklopu projekta "Banovina i 102. brigada u Domovinskom ratu". Predavanju su nazočili učenici četvrtih razreda ove škole. Gost predavač na ovom predavanju bio je gospodin Stjepan Koran ratni zapovjednik 2. bojne. Učenici su vrlo pažlivo saslušali predavanje te im se ovim putem zahvaljujemo na ispunjavanju Listića za vrednovanje predavanja. Koristimo ovu prigodu za zahvalu profesoru Andriji Lovriću na trudu oko organizacije ovog predavanja. Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću

U srijedu 06. svibnja o.g. gostovali smo po prvi puta u srednjoj školi u gradu Zaprešiću. Početkom travnja ove godine u Vodicama je održan 8. stručni skup profesora povijesti iz cijele Hrvatske. Na tom skupu imali smo priliku prezentirati i naš projekt kao dobar primjer iz prakse. Tako je i predmetna profesorica povijesti gđa. Petra Katarinčić iz srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića dobila informaciju o našem projektu i stručnom predavanju. Odazvali smo se sa veseljem njezinom pozivu te smo njezinim učenicima održali stručno predavanje i PowerPoint prezentaciju o ratnom putu naše 102. brigade.

Nastavak teksta i nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u XIII. gimnaziji

Mjesec svibanj je predviđen za naša stručna predavanja o ratnom putu naše brigade po srednjim školama Novog Zagreba u sklopu našeg Projekta "Banovina i 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu" U ponedjeljak 04. svibnja o.g. posjetili smo XII. gimnaziju. Predavanju je prisustvovalo stotinjak učenika koji su vrlo pažljivo pratili naše izlaganje. Na predavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik brigade umirovljeni pukovnik Alojzije Hren. Ovim putem zahvaljujemo učenicima kao i predmetnoj profesorici povijesti gospođi Andriani Kapelan Matjašić na uloženom trudu oko organizacije kino dvorane i predavanja.

Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u IV. gimnaziji

U četvrtak 30. travnja ove godine održano je stručno predavanje "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu" u sklopu našeg projekta "Banovina i 102. br. HV u Domovinskom ratu". Suradnja našeg Kluba i srednjih škola Novog Zagreba nastavlja se već četvru godinu za redom. Učenice i učenici četvrtih razreda, uglavnom budući studenti, vrlo su pažljivo saslušali predavanje uz PowerPoint prezentaciju. Predavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik 102. br. HV umirovljeni brigadir Stjepan Bertek.

Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Obavijest o smrti

Cijenjeni suborci i članovi Kluba 102. brigade moramo Vas sa dužnim poštovanjem obavijestiti da nas je u 70. godini života nakon duge i teške bolesti napustio naš suborac i prijatelj Igor Nadu.

Satnik Igor Nadu je dragovoljac Domovinskog oslobodilačkog rata od 01. rujna 1991. godine. Sudjelovao je aktivno u osnivanju 102. brigade ZNG-a, te je kao pomoćnik zapovjednika brigade za SIS  sudjelovao u operaciji VIHOR, te na ratištu Sunje. Kao zapovjenik 1. bojne 102. brigade HV-a sudjelovao je na karlovačkom ratištu u obrambenim djelovanjima na Kapeli iznad Plaškog te u VRO "OLUJA". Kao član užeg zapovjedništva 102. brigade HV sudjelovao je u pripremama vojne operacije oslobađanja preostalog okupiranog dijela Podunavlja kodnog imena "Vukovarska golubica". Zahvaljujući mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske definiranim Zagrebačko-erdutskim sporazumom koji je potpisan 12. studenog 1995. godine satnik Igor Nadu demobiliziran je 01. prosinca 1995. godine. Satnik Igor Nadu nosioc je spomenice Domovinskog rata i medalje "OLUJA"

Igor Nadu je jedan od osnivača Kluba veterana Domovinskog rata 102. br. HV - Novi Zagreb te je prvi tajnik Kluba 102. brigade.

Ispraćaj našeg suboraca, prijatelja i člana Kluba 102. brigade bit će u četvrtak 16. travnja 2015. godine u 12:00 sati na Krematoriju, Remetska cesta 4.

 
Više članaka...
Stranica 10 od 41

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol