Svijeće u Vukovarskoj ulici za Vukovar

Poštovani suborci i članovi Kluba VDR 102.brigade,

P O Z I V A M O   V A S

da nam se pridružite u paljenju svijeća i lampaša, povodom obilježavanja obljetnice pada grada VUKOVARA,a u okviru akcije „I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR“, dana 17.studenog 2015.godine (utorak) u 18:00 sati u ulici Grada Vukovara.

Mjesto okupljanja pripadnika 102.brigade je: jugoistočna strana raskršća Hrvatske bratske zajednice i ulice grada Vukovara (kod kioska Tisak) u 17:30 sati. Lampaši i žigice organizirani i čekaju vas.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj prisutnosti.

UPRAVNI ODBOR KLUBA VDR 102.BRIGADE

 

Dan grada Gline

Dana 08. kolovoza 2015. godine obilježen je dan grada Gline. Prije 20 godina u Glini se je dogodio konačni krah Republike SAO KRAJINE, poražen je i slomljen 21. neprijateljski korpus. Neprijatelj je istaknuo bijelu zastavu i priznao poraz. Sudionici ovih povijesnih događanja su bili i pripadnici 102. br. HV - Novi Zagreb.

Opširnije o događanjima u Glini možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 

Umro je Ivo Krolo

Obavještavamo naše članove i suborce da je 08. kolovoza 2015. godine umro naš suborac i prijatelj Ivo Krolo. Ivo je bio pomoćnik zapovjednika 1. bojne za IPD tijekom 1992. godine na sunjskom ratištu. Rođen je 1967. godine. Zadnji ispraćaj našeg prijatelja i suborca je u četvrtak 13. kolovoza o.g. u 12:10 sati na zagrebačkom krematoriju. Izražavamo obitelji iskrenu sućut te neka počiva u miru Božjem.

 

Zastava 102. br. HV na mimohodu

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u zagrebu je 4. kolovoza 2015. godine održan i svečani mimohod, na kojem je bila i nošena zastava 102. brigade HV - Novi Zagreb.

 

Dan sv. Marte

Dana 29. srpnja 2015. godine odana je počast poginulim braniteljima 102. brigade HV povodom blagdana sv. Marte u selu Šišinec. Nakon molitve za umrle, bačeni su vijenci u rijeku Kupu i položeni su vijenci, te zapaljene svijeće na spomenik palim braniteljima u Spomen gaju 102. brigade. Svečanost su organizirali mještani i članovi mjesnog odbora Šišinec, te Udruga VDR Vrbina iz Siska. Uz načelnika općine Lekenik svečanosti su bili prisutni i članovi Kluba 102. brigade sa predsjednikom. Održana je i sv. Misa, nakon koje je upriličeno zajedničko druženje i zabavni program.

Ovom prilikom svi nazočni su mogli vidjeti novo obnovljeni Spomen gaj 102. brigade HV sredstvima dobivenim od Ministarstva branitelja.

Nekoliko slika možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 
Više članaka...
Stranica 10 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol