Klub 102. brigade u srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću

U srijedu 06. svibnja o.g. gostovali smo po prvi puta u srednjoj školi u gradu Zaprešiću. Početkom travnja ove godine u Vodicama je održan 8. stručni skup profesora povijesti iz cijele Hrvatske. Na tom skupu imali smo priliku prezentirati i naš projekt kao dobar primjer iz prakse. Tako je i predmetna profesorica povijesti gđa. Petra Katarinčić iz srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića dobila informaciju o našem projektu i stručnom predavanju. Odazvali smo se sa veseljem njezinom pozivu te smo njezinim učenicima održali stručno predavanje i PowerPoint prezentaciju o ratnom putu naše 102. brigade.

Nastavak teksta i nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u XIII. gimnaziji

Mjesec svibanj je predviđen za naša stručna predavanja o ratnom putu naše brigade po srednjim školama Novog Zagreba u sklopu našeg Projekta "Banovina i 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu" U ponedjeljak 04. svibnja o.g. posjetili smo XII. gimnaziju. Predavanju je prisustvovalo stotinjak učenika koji su vrlo pažljivo pratili naše izlaganje. Na predavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik brigade umirovljeni pukovnik Alojzije Hren. Ovim putem zahvaljujemo učenicima kao i predmetnoj profesorici povijesti gospođi Andriani Kapelan Matjašić na uloženom trudu oko organizacije kino dvorane i predavanja.

Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Klub 102. brigade u IV. gimnaziji

U četvrtak 30. travnja ove godine održano je stručno predavanje "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu" u sklopu našeg projekta "Banovina i 102. br. HV u Domovinskom ratu". Suradnja našeg Kluba i srednjih škola Novog Zagreba nastavlja se već četvru godinu za redom. Učenice i učenici četvrtih razreda, uglavnom budući studenti, vrlo su pažljivo saslušali predavanje uz PowerPoint prezentaciju. Predavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik 102. br. HV umirovljeni brigadir Stjepan Bertek.

Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Obavijest o smrti

Cijenjeni suborci i članovi Kluba 102. brigade moramo Vas sa dužnim poštovanjem obavijestiti da nas je u 70. godini života nakon duge i teške bolesti napustio naš suborac i prijatelj Igor Nadu.

Satnik Igor Nadu je dragovoljac Domovinskog oslobodilačkog rata od 01. rujna 1991. godine. Sudjelovao je aktivno u osnivanju 102. brigade ZNG-a, te je kao pomoćnik zapovjednika brigade za SIS  sudjelovao u operaciji VIHOR, te na ratištu Sunje. Kao zapovjenik 1. bojne 102. brigade HV-a sudjelovao je na karlovačkom ratištu u obrambenim djelovanjima na Kapeli iznad Plaškog te u VRO "OLUJA". Kao član užeg zapovjedništva 102. brigade HV sudjelovao je u pripremama vojne operacije oslobađanja preostalog okupiranog dijela Podunavlja kodnog imena "Vukovarska golubica". Zahvaljujući mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske definiranim Zagrebačko-erdutskim sporazumom koji je potpisan 12. studenog 1995. godine satnik Igor Nadu demobiliziran je 01. prosinca 1995. godine. Satnik Igor Nadu nosioc je spomenice Domovinskog rata i medalje "OLUJA"

Igor Nadu je jedan od osnivača Kluba veterana Domovinskog rata 102. br. HV - Novi Zagreb te je prvi tajnik Kluba 102. brigade.

Ispraćaj našeg suboraca, prijatelja i člana Kluba 102. brigade bit će u četvrtak 16. travnja 2015. godine u 12:00 sati na Krematoriju, Remetska cesta 4.

 

Predstavljanje projekta profesorima povijesti

U Vodicama je od 30. ožujka do 1. travnja 2015. godine održan 8. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, na temu Domovinski rat – „20 godina oslobodilačke operacije OLUJA". Stručni skup je vodio viši savjetnik prof. Franjo Čičak, a nazočilo mu je oko 220 učitelja i profesora povijesti u osnovnim i srednjim školama te predstavnici braniteljskih udruga kojima je Agencija na temelju njihovih projekata odobrila predavanje povijesti Domovinskog rata po školama.

Nastavak teksta pročitajte klikom miša na Opširnije o članku . . .

 
Više članaka...
Stranica 11 od 42

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol