Zimovanje djece hrvatskih branitelja Grada Zagreba

Gradski ured za branitelje slijedom Odluke o socijalnoj skrbi (Službeni glasnik Grada Zagreba 10/12, 4/13) provodi organizirano zimovanje za sedamdesetero (70) djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata osnovnoškolskog uzrasta s prebivalištem u gradu Zagrebu koji su slabijeg socijalno ekonomskog statusa. Zimovanje se provodi u Domu Crvenog križa na Sljemenu od 2. siječnja do 9. siječnja. Zahtjevi za zimovanje se zaprimaju u Gradskom uredu za branitelje, Zagreb, Vodnikova 14, od 12. prosinca 2014. godine do popunjenosti kapaciteta, a potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/6100385 ili 01/6100343.

 

Obljetnica operacije VIHOR

Povodom 23. godišnjice prve ratne operacije VIHOR, Klub VDR 102. br. HV – Novi Zagreb, dana 13. prosinca 2014. (subota) položit će cvijeće i zapaliti svijeće u Spomen gaju u Šišincu. I ove godine obilježiti ćemo ovaj dan zajedno sa obiteljima poginulih i Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade "GROMOVI". U 11.00 sati u župnoj crkvi sv. Marte u Šišincu služit će se sveta Misa zadušnica za poginule branitelje u ovoj akciji. Svetu Misu predvodit će don Matija Žugaj, vojni kapelan vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje. Iza Mise zadušnice u 11.30 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće na spomeniku u Spomen gaju. Uz pomoć Mjesnog odbora Šišinec i Udruge RV 2.gr. br. „GROMOVI“ održat će se kratko druženje u prostorijama doma Šišinec.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i preminule pripadnike 102. br. HV - Novi Zagreb služit će se u subotu, 13. prosinca 2014. u 18.30 sati u župnoj crkvi Svetog Križa u Sigetu.

Pozivamo sve pripadnike 102. brigade HV, na sudjelovanje u ovim događanjima, kako bi odali počast našim suborcima, koji su svoje živote ugradili u temelje naše Domovine.

 

Održan "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV"

Dana 12. studenoga 2014. održano je predavanje i PowerPoint prezentacija "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV - Novi Zagreb" u I. općoj privatnoj gimnaziji. Predavanje je pomno pratilo pedesetak učenika i njihovih profesora. Ratni zapovjednik 102. br. HV, umirovljeni brigadir Stjepan Bertek učenicima je prenio dio svojih doživljaja i događaja iz Domovinskog rata. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje i postavili su pitanja vezana uz Domovinski rat. Zahvaljujemo se profesoru Marijanu Gorečanu na pozivu, kao i učenicima na aktivnom praćenju i sudjelovanju.

 

Posjeta braniteljima u Savskoj

Članovi Izvršnog odbora Kluba VDR 102. br. HV- Novi Zagreb sa zabrinutošću prate događaje ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, te su danas 11. studenog 2014. godine posjetili 100%-tne hrvatske vojne invalide Domovinskog rata I. skupine koji prosvjeduju, kako bi čuli njihove probleme, potrebe i odali počast pokojnoj Nevenki Topalušić.

Nastavak teksta možete pročitati klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Dani domovinskog filma

Udruga Žene u Domovinskom ratu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba organizira prikazivanje filmske produkcije na temu Domovinski rat. Prikazivanje filmova je od 14. do 17. studenoga u kinu Tuškanac.

PROGRAM pogledajte klikom miša na Opširnije o članku ....

 

 
Više članaka...
Stranica 11 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol