Obljetnica operacije VIHOR

Povodom 23. godišnjice prve ratne operacije VIHOR, Klub VDR 102. br. HV – Novi Zagreb, dana 13. prosinca 2014. (subota) položit će cvijeće i zapaliti svijeće u Spomen gaju u Šišincu. I ove godine obilježiti ćemo ovaj dan zajedno sa obiteljima poginulih i Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade "GROMOVI". U 11.00 sati u župnoj crkvi sv. Marte u Šišincu služit će se sveta Misa zadušnica za poginule branitelje u ovoj akciji. Svetu Misu predvodit će don Matija Žugaj, vojni kapelan vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje. Iza Mise zadušnice u 11.30 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće na spomeniku u Spomen gaju. Uz pomoć Mjesnog odbora Šišinec i Udruge RV 2.gr. br. „GROMOVI“ održat će se kratko druženje u prostorijama doma Šišinec.

Sveta misa zadušnica za sve poginule i preminule pripadnike 102. br. HV - Novi Zagreb služit će se u subotu, 13. prosinca 2014. u 18.30 sati u župnoj crkvi Svetog Križa u Sigetu.

Pozivamo sve pripadnike 102. brigade HV, na sudjelovanje u ovim događanjima, kako bi odali počast našim suborcima, koji su svoje živote ugradili u temelje naše Domovine.

 

Održan "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV"

Dana 12. studenoga 2014. održano je predavanje i PowerPoint prezentacija "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV - Novi Zagreb" u I. općoj privatnoj gimnaziji. Predavanje je pomno pratilo pedesetak učenika i njihovih profesora. Ratni zapovjednik 102. br. HV, umirovljeni brigadir Stjepan Bertek učenicima je prenio dio svojih doživljaja i događaja iz Domovinskog rata. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje i postavili su pitanja vezana uz Domovinski rat. Zahvaljujemo se profesoru Marijanu Gorečanu na pozivu, kao i učenicima na aktivnom praćenju i sudjelovanju.

 

Posjeta braniteljima u Savskoj

Članovi Izvršnog odbora Kluba VDR 102. br. HV- Novi Zagreb sa zabrinutošću prate događaje ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66, te su danas 11. studenog 2014. godine posjetili 100%-tne hrvatske vojne invalide Domovinskog rata I. skupine koji prosvjeduju, kako bi čuli njihove probleme, potrebe i odali počast pokojnoj Nevenki Topalušić.

Nastavak teksta možete pročitati klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Dani domovinskog filma

Udruga Žene u Domovinskom ratu pod pokroviteljstvom Grada Zagreba organizira prikazivanje filmske produkcije na temu Domovinski rat. Prikazivanje filmova je od 14. do 17. studenoga u kinu Tuškanac.

PROGRAM pogledajte klikom miša na Opširnije o članku ....

 

 

Paljenje svijeća u Ulici grada Vukovara

Prijatelji iz Kluba veterana 148. br. HV (Trnje) organiziraju već tradicionalno paljenje svijeća u Ulici grada Vukovara 17. studenoga 2014. u 18. sati te višednevni prigodni program pod nazivom "I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR". To je višednevni projekt koji obiluje događanjima.

Program obilježavanja dana sjećanja na žrtvu Vukovara možete pročitati klikom miša na Opširnije o članku ....

 
Više članaka...
Stranica 11 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol