Predstavljena Monografija 102. brigade HV Novi Zagreb

U ponedjeljak, 19.prosinca, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu predstavljena je javnosti Monografija 102. brigade HV Novi Zagreb.

Monografiju su predstavili glavni urednik Tomo Krešo Špeletić i autor Povjesnice dr. sc. Davor Marijan te brigadni general Vlado Hodalj, autor analize "102. brigada Hrvatske vojske u operaciji Vihor 1991. godine", a prezentacija je bila popračena kompjuterskim prikazom njena ratnog puta na velikom ekranu postavljenom u dvorani.

Predstavljanju su, uz roditelje i rodbinu poginulih pripadnika Brigade, prisustvovali predstavnici Ministarstva branitelja, GSHV, Grada Zagreba i općine Lekenik,generali HV,zapovjednici 102. brigade, njeni pripadnici i drugi gosti.

Monografija na 216 stranica (naklada: 600 primjeraka) osim o ratnom putu brigade kroz Povjesnicu i analizu operacije Vihor sadrži i priloge zapovjednika brigade Franca Ferenčaka, Stjepana Berteka i Alojzija Hrena, stranice posvećene poginulima iz 102. i SS "Cobre", te zapise iz ratnih dnevnika i djelatnosti Kluba veterana i druge priloge.

U osvrtu poslije predstavljanja, brigadir Stjepan Bertek, jedan od zapovjednika Brigade, ocijenio je da je izdavanjem Monografije učinjen još jedan veliki iskorak u čuvanju spomena na Sto drugu jer je sada uz Spomen gaj u Šišincu i Parka 102. u Sigetu , Brigada dobila i svoju monografiju.

Monografija je bogato ilustrirana fotografijama, ratnim kartama i satelitskim prikazom ratišta na kojima se borila 102. (autor: Siniša Mihović). Pribaviti se može predbilježbom na našoj web stranici ili na godišnjoj skupštini Kluba veterana koja će se održati 20 siječnja 2012.

Poslije predstavljanja upriličen je skroman domjenak, a galeriju slika sa predstavljanja pogledajte OVDJE.

 

Komemoracija 2011. - Šišinec

Povodom 20. obljetnice vojne akcije "VIHOR", Klub veterana domovinskog rata 102. brigade HV – Novi Zagreb održao je komemoraciju – polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku poginulim braniteljima u Spomen gaju 102. brigade u Šišincu.

Komemoraciji su prisustvovali obitelji poginulih pripadnika, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi", ratni zapovjednici 102. brigade , načelnik općine Lekenik, i predstavnicima Sisčko-moslavačke županije.

Galeriju slika sa komemoracije pogledajte OVDJE, a za nastavak članka kliktine na OPŠIRNIJE O ČLANKU.

 

Predstavljanje monografije 102. brigade HV Novi Zagreb

ImageKlub veterana 102. brigade HV Novi Zagreb ima čast pozvati Vas na predstavljanje Monografije 102. brigade HV Novi Zagreb.

Predstavljanje će se održati u ponedeljak, 19. prosinca 2011. u 18.oo sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, ZAGREB, Perkovčeva 2/I.

 

Poziv na polaganje vijenca u Šišincu 2011.

ImagePovodom 20-te godišnjice prve ratne akcije VIHOR Klub udruge veterana domovinskog rata 102. br. HV., dana 13. prosinca 2011. (utorak) u 11.00 sati položit će cvijeće i zapaliti svijeće u spomen gaju u Šišincu.

Ove godine obilježit ćemo ovaj dan zajedno sa obiteljima poginulih i Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade "GROMOVI". Iza polaganja vijenaca, u 11.15 sati u župnoj crkvi sv. Marte u Šišincu služit će se sveta Misa zadušnica za poginule branitelje u ovoj akciji. Svetu Misu predvodit će don Milenko Majić, vojni kapelan vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje.

Istog dana 13.prosinca 2011. u 18.30 u crkvi SVETOG KRIŽA u Sigetu služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje 102.br. HV.

 

Vukovar 2011.

Povodom obilježavanja 20-godišnjice od tragičnog pada Vukovara, članovi Kluba 102-brigade posjetili su Vukovar i mjesta stradavanja hrvatskih branitelja i civila.


Galeriju slika sa obljetice pogledajte OVDJE.

 
Više članaka...
Stranica 31 od 41

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol