Godišnja skupština Kluba veterana

Izvršni odbor Kluba veterana 102. brigade HV Novi Zagreb na svojoj sjednici 20. prosinca 2011. donio je odluka da se Izborna skupština održi u petak, 20. siječnja 2012. u 18 sati u prostorijama DVD Mala Mlaka.

Pozivamo članove i one koji to žele postati da se priključe skupštini na kojoj će se izabrati i novo vodstvo budući je starom istekao četverogodišnji mandat.

Na skupštini će se moći osobno preuzeti Monografija 102. brigade HV - Novi Zagreb. 

Sve eventualne novosti oko održavanja skupštine javljat ćemo na našoj i vašoj web stranici.

 

Predstavljena Monografija 102. brigade HV Novi Zagreb

U ponedjeljak, 19.prosinca, u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu predstavljena je javnosti Monografija 102. brigade HV Novi Zagreb.

Monografiju su predstavili glavni urednik Tomo Krešo Špeletić i autor Povjesnice dr. sc. Davor Marijan te brigadni general Vlado Hodalj, autor analize "102. brigada Hrvatske vojske u operaciji Vihor 1991. godine", a prezentacija je bila popračena kompjuterskim prikazom njena ratnog puta na velikom ekranu postavljenom u dvorani.

Predstavljanju su, uz roditelje i rodbinu poginulih pripadnika Brigade, prisustvovali predstavnici Ministarstva branitelja, GSHV, Grada Zagreba i općine Lekenik,generali HV,zapovjednici 102. brigade, njeni pripadnici i drugi gosti.

Monografija na 216 stranica (naklada: 600 primjeraka) osim o ratnom putu brigade kroz Povjesnicu i analizu operacije Vihor sadrži i priloge zapovjednika brigade Franca Ferenčaka, Stjepana Berteka i Alojzija Hrena, stranice posvećene poginulima iz 102. i SS "Cobre", te zapise iz ratnih dnevnika i djelatnosti Kluba veterana i druge priloge.

U osvrtu poslije predstavljanja, brigadir Stjepan Bertek, jedan od zapovjednika Brigade, ocijenio je da je izdavanjem Monografije učinjen još jedan veliki iskorak u čuvanju spomena na Sto drugu jer je sada uz Spomen gaj u Šišincu i Parka 102. u Sigetu , Brigada dobila i svoju monografiju.

Monografija je bogato ilustrirana fotografijama, ratnim kartama i satelitskim prikazom ratišta na kojima se borila 102. (autor: Siniša Mihović). Pribaviti se može predbilježbom na našoj web stranici ili na godišnjoj skupštini Kluba veterana koja će se održati 20 siječnja 2012.

Poslije predstavljanja upriličen je skroman domjenak, a galeriju slika sa predstavljanja pogledajte OVDJE.

 

Komemoracija 2011. - Šišinec

Povodom 20. obljetnice vojne akcije "VIHOR", Klub veterana domovinskog rata 102. brigade HV – Novi Zagreb održao je komemoraciju – polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku poginulim braniteljima u Spomen gaju 102. brigade u Šišincu.

Komemoraciji su prisustvovali obitelji poginulih pripadnika, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade "Gromovi", ratni zapovjednici 102. brigade , načelnik općine Lekenik, i predstavnicima Sisčko-moslavačke županije.

Galeriju slika sa komemoracije pogledajte OVDJE, a za nastavak članka kliktine na OPŠIRNIJE O ČLANKU.

 

Predstavljanje monografije 102. brigade HV Novi Zagreb

ImageKlub veterana 102. brigade HV Novi Zagreb ima čast pozvati Vas na predstavljanje Monografije 102. brigade HV Novi Zagreb.

Predstavljanje će se održati u ponedeljak, 19. prosinca 2011. u 18.oo sati u Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva, ZAGREB, Perkovčeva 2/I.

 

Poziv na polaganje vijenca u Šišincu 2011.

ImagePovodom 20-te godišnjice prve ratne akcije VIHOR Klub udruge veterana domovinskog rata 102. br. HV., dana 13. prosinca 2011. (utorak) u 11.00 sati položit će cvijeće i zapaliti svijeće u spomen gaju u Šišincu.

Ove godine obilježit ćemo ovaj dan zajedno sa obiteljima poginulih i Udrugom ratnih veterana 2. gardijske brigade "GROMOVI". Iza polaganja vijenaca, u 11.15 sati u župnoj crkvi sv. Marte u Šišincu služit će se sveta Misa zadušnica za poginule branitelje u ovoj akciji. Svetu Misu predvodit će don Milenko Majić, vojni kapelan vojne kapelanije Svetoga Ilije Proroka iz Petrinje.

Istog dana 13.prosinca 2011. u 18.30 u crkvi SVETOG KRIŽA u Sigetu služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje 102.br. HV.

 
Više članaka...
Stranica 32 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol