Vukovar 2011.

Povodom obilježavanja 20-godišnjice od tragičnog pada Vukovara, članovi Kluba 102-brigade posjetili su Vukovar i mjesta stradavanja hrvatskih branitelja i civila.


Galeriju slika sa obljetice pogledajte OVDJE.

 

Monografija 102. brigade HV u završnoj fazi izdavanja

Image Poštovani prijatelji i suborci iz 102. brigade HV – NOVI ZAGREB, ovim putem Vas obavještavamo, kako je uredništvo Monografije 102. brigade HV u završnoj fazi izdavanja. U pripremi je tisak naše Monografije.

U želji da objavimo što veći broj kvalitetnih fotografija molimo Vas za pomoć. Molimo Vas da nam omogućite skeniranje Vaših ratnih fotografija.  Osobito naglašavamo potrebu za fotografijama sa ratišta na rijeci Kupi, Dubrovačkog i Posavskog ratišta. Molimo Vas da nas kontaktirate oko dogovora za skeniranje fotografija.

 

102. brigada svečano proslavila dvadesetu godišnjicu osnivanja i početka Domovinskog rata

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku poginulim pripadnicima 102. brigade HV Novi Zagreb u Spomen gaju 102. brigade u Šišincu, u nedjelju 12. lipnja 2011. obilježena je 20. godišnjica početka Domovinskog rata i osnivanja te novozagrebačke brigade ZNG u lipnju 1991. godine. Uz roditelje poginulih pripadnika brigade,mnogobrojne branitelje i goste svečanost su uveličali i izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske ,načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske general – pukovnik Drago Lovrić, te ministar branitelja Tomislav Ivić.

Na prekrasno uređenom kompleksu Spomen gaja, u djelomice obnovljenoj Crkvi Svete Marte i u neposrednoj blizini bivšeg župnog dvora kojeg sada koriste štićenici udruge Chenacolo, održan je potom "Sat povijesti" o ratnom putu 102. brigade koji su sudionici pratili s velikim zanimanjem zbog,među ostalim, vrlo uspješne kompjuterske prezentacije i sudjelovanja pojedinih zapovjednika brigade u tumačenju pojedinih događaja iz ratnih dana.

Poslije Svete mise, održan je domjenak, koji su svojom svirkom popratili tamburaši ansambla "Zlatni zvuci".

Galeriju slika sa obljetice pogledajte OVDJE.


POZDRAVNI GOVOR PREDSJENIKA KLUBA VETERANA 102. BRIGADEhttp://www.102brigada.com/images/download.png

POZDRAVNI GOVOR IZASLANIKA PREDSJENIKA RHhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

Zahvala u pripremi obljetnice

U sklopu organizacije proslave 20. godišnjice osnutka 102. brigade HV, članovi Izvršnog odbora posjetili su gsp. Marijana Crnkocia načelnika općine LEKENIK. Ovom prilikom želimo se zahvaliti općini LEKENIK na suorganizaciji proslave.

Zajednici Cenacolo "Sv Marta" iz Šišinca Klub veterana 102. brigade se zahvaljuje na održavanju Spomen parka 102. brigade HV. Prilikom radnog dogovora o potrebama za proslavu 20. godišnjice članovima Zajednice uručena je motorna sjekačica za potrebe uređenja okoliša Spomen parka.

Pod opširnije pogledajte fotografije.

 

Svečano obilježavanje 20. obljetnice formiranja 102. BRIGADE HV - NOVI ZAGREB

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da svojom nazočnošću uveličate svečano obilježavanje 20. obljetnice formiranja 102. BRIGADE HV - NOVI ZAGREB, koja će se održati u nedjelju, 12. lipnja 2011. u Spomen gaju 102. br.HV općina Lekenik, selo Šišinec Sisačko Moslavačka županija.

Želja nam je da zajedno, dostojanstveno u veselju provedemo dan obilježavanja 102. brigade HV.

Molimo Vas da radi što bolje organizacije (prijevoza, hrane i pića) potvrdite svoj dolazak autobusom ili vlastitim prijevozom najkasnije do: PONEDJELJKA, o6. lipnja.  

Program događanja se nalazi u prilogu.

Prilog

 

 
Više članaka...
Stranica 33 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol