Posjet Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu

U povodu 18. godišnjice  prve ratne akcije „VIHOR“ 102. brigade HV (Novi Zagreb), posjećen je 13.12.2009. Spomen gaj u Šišincu. Članovi Kluba i bivši pripadnici102. brigade, u čast poginulim suborcima i prijateljima, položili su vijenac . Svijeće su zapaljene kod spomenika, križa i na samom mjestu prijelaza preko rijeke Kupe. Ove godine zapažen je veliki broj prisutnih, možda i najveći do sada. Prema slobodnoj procjeni preko 60-ak osoba odvojilo je svoje slobodno vrijeme i u hladno prosinačko nedjeljno jutro odalo je počast Bojovnicima 102. brigade, palima za ostvarenje sna o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj.  

U crkvi Svetog križa  - Siget održana je misa Zadušnica za poginule branitelje. U kratkom druženju sa pojedinim članovima obitelji poginulih ponovno su se u naše misli vratili naši poginuli suborci. Vrijeme nam brzo prolazi, ali u njihovim obiteljima je ostala velika praznina.  Neka im je vječna slava.

U redizajniranoj galeriji slika potražite fotografije sa ovog događaja.

 

Sretan Božić i nova 2010. godina

Božić bijeli radostan i svet, možda takav jedan dan zbliži cijeli svijet. Noćas će nas grijati okićeni bor, a naša srca će sijati kao carski dvor.

Ovom porukom želimo čestitati i zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić, te uspješnu novu 2010. godinu svim braniteljima, prijateljima i posjetiteljima portala 102. zagrebačke brigade. Kao jedan od poklona darujemo Vam redizajniran portal. Nadamo se da ćete se kao i do sada na njemu ugodno osjećati.

 

Dođite i odajte počast našim poginulim suborcima!

ImagePovodom godišnjice prve ratne akcije „VIHOR“ 102. br. HV. Klub udruge veterana domovinskog rata 102. br. HV., dana 13. prosinca 2009 .(nedjelja) u 10.00 sati položit će cvijeće i zapaliti svijeće u spomen gaj u Šišincu.

Istog dana 13.prosinca 2009. (nedjelja) u 18.30 u crkvi SVETOG KRIŽA u Sigetu služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje 102.br. HV.

 

Poziv povodom obilježavanja Dana Nezavisnosti Republike Hrvatske

Image

Program događanja pogledajte pod opširnije....

 

IDENTIFICIRANI POSMRTNI OSTACI DARKA ŠOLIĆA

ImageNakon punih 18 godina konačno je na temelju DNK analize i identifikacije posmrtnih ostataka utvrđeno da se radi o pripadniku 102. brigade “R” HV Darku Šoliću koji je nestao nakon ranjavanja u akciji “Vihor” na Kupi 13. prosinca 1991. godine.

Posmrtni ostaci Darka Šolića sahranjeni su uz vojne počasti na mjesnom groblju u Botincu 30. lipnja 2009. godine.

Ovih dana njegove roditelje obišli su  predstavnici Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade HV Novi Zagreb Tomo Krešo Špeletić,Željko Vranić i Alojzije Hren i tom prilikom u ime članova Kluba i svih pripadnika 102. brigade, kroz koju je u tijeku Domovinskog rata prošlo više od 6.000 branitelja, položili vijenac na grob Darka Šolića.

Posjeta roditeljima i obilazak groba upriličeni su sa zakašnjenjem jer Klub veterana 102. brigade nije pravovremeno obaviješten o identifikaciji i vremenu sahrane pa posljednjem ispraćaju posmrtnih ostataka Darka Šolića od strane Kluba veterana 102. brigade HV na žalost nitko nije nazočio.

Klub veterana 102. brigade poduzet će potrebne radnje da se na spomen obilježju u Šišincu kao i na drugim relevantnim mjestima izmijene podaci o pogibiji našeg suborca Darka Šolića.

 
Više članaka...
Stranica 34 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol