Poziv na godišnju skupštinu

Dana 19. siječnja 2011. (srijeda) u 18:00 sati održat će se godišnja skupština Kluba veterana Domovinskog rata 102.brigade HV – NOVI ZAGREB. Sabor će se održati u Vatrogasnom domu DVD Mala Mlaka, Malomlačka 91 u Maloj Mlaki. Članovi Izvršnog odbora Vas pozivaju da se odazovete u što većem broju. Molimo Vas da o održavanju skupštine obavijestite sve Vaše suborce i prijatelje iz 102. brigade. 

Osnovna zadaća ovog Kluba i nas veterana 102. brigade je da se vrijeme ponosa i slave ne zaboravi. 

Ne zaboravite, 19.01.2011. u 18:00 sati se vidimo u DVD Mala Mlaka.

 

SLUŽBENI POZIV U DIGITALNOM OBLIKUhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

 

Sretan Božić i nova 2011. godina

Image Sretan Božić, te puno Božjeg blagoslova u novoj 2011. godini želimo svim posjetiteljima portala, svim braniteljima i prijateljima!


Vaši administratori, moderatori, redakcija portala i svi članovi 102. zagrebačke brigade.

 

Polaganje vijenca u Šišincu

Image

U Spomen gaju 102. brigade HV Novi Zagreb u Šišincu,općina Lekenik, u povodu 19. godišnjice akcije „Vihor“ u kojoj je poginulo 12 pripadnika brigade, a 8 bilo ranjeno, položeni su u nedjelju 12. prosinca 2010. g vijenci i zapaljene svijeće.

U ime Kluba veterana 102. brigade vijenac su položili i svijeće zapalili članovi Izvršnog odbora Kluba na čelu s predsjednikom, a u ime Općine Lekenik donačelnik Dragutin Vlahovac i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Kenig. Biranim riječima skupu se obratio i načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci koji je ističući zasluge 102. brigade u Domovinskom ratu naglasio i potrebu daljnjih napora da se uz Spomen gaj u Šišincu vežu i druge prigodne aktivnosti općine,mjesnog odbora i brigade u očuvanju spomena na poginule,njen ratni put i zasluge u Domovinskom ratu.

Vijenac je u ime Mjesnog odbora Šišinec položio predsjednik Zlatko Banić, dok je vojni kapelan vlč. Milenko Majić predvodio molitvu za poginule branitelje i sve pripadnike 102. brigade i vrlo emotivno i argumentirao podsjetio na potrebu da se spomen na Domovinski rat i branitelje trajno i sustavno provodi.

U GALERIJI slika pogledajte fotografije sa polaganja.

GOVOR SA POLAGANJAhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

 

 

Svečano otvoren Park 102. brigade Hrvatske vojske u Novom Zagrebu

Image

U petak 10. prosinca 2010. u 12 sati na prostoru ispred crkve Sv. Križa u Novom Zagrebu na svečan je način otvoren Park 102. brigade Hrvatske vojske, kao spomen - obilježje na ratni put te novozagrebačke brigade u Domovinskom ratu, njenih 6.500 pripadnika, 30 poginulih i više od 100 ranjenih bojovnika.

Svečanom otvaranju nazočili su roditelji i rodbina poginulih te njeni pripadnica a kao gosti državni tajnik u Ministarstvu branitelja gospodin Zoran Komar koji se nazočnima obratio vrlo toplim riječima prisjećajući se vremena u kojem je i sam bio pripadnik 102. brigade, te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba gospođa Sonja Jakić-Kovačić.

U ime Kluba veterana 102. brigade HV Novi Zagreb nazočne je pozdravio predsjednik Tomo Krešo Špeletić i ukratko obrazložio ideju spomen-obilježja za 102. brigadu i aktivnosti koje su obavljene ili još preostaju da se obilježavanje dovede do kraja.

Fra Smiljan Kožul iz domicilne crkve brigade, crkve Sv. Križa u Novom Zagrebu gdje su trajno pohranjene fotografije poginulih pripadnika brigade, blagoslovio je upravo otvoreni park.

Članovi Kluba i roditelji poginulih posjetit će u nedjelju 12. prosinca u tijeku dana Spomen gaj u Šišincu gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeće. Misa zadušnica služit će se u crkvi Sv. Križa 13. prosinca u 18.30 sati.

U GALERIJI slika pogledajte fotografije sa otvaranja.

DATOTEKA SA RJEŠENJEM O IMENOVANJUhttp://www.102brigada.com/images/download.png

SVEČANI GOVOR SA OTVARANJAhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

 

 

Park 102. brigade Hrvatske vojske

Image

Svečano proglašenje i imenovanje Parka 102. brigade Hrvatske vojske održat će se 10. prosinca 2010. u 12.oo sati.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj svečani događaj

DATOTEKA SA RJEŠENJEM O IMENOVANJUhttp://www.102brigada.com/images/download.png

 

 

 
Više članaka...
Stranica 35 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol