Ovo su simboli pobjedničkih postrojbi HV-a

ImageOnako kako se i ratovalo u oslobodilačkoj akciji "Oluja", objavljujemo pregled znakovlja dijela hrvatskih postrojbi koje su sudjelovale u najvećoj vojnoj akciji HV-a. U njoj su sudjelovali vojnici i postrojbe iz cijele Hrvatske te jedinice HVO-a.

Nemoguće je, ovom prigodom, objaviti znakovlje svake od tih postrojba, pa ćemo to učiniti u prigodnijem izdanju. Neke bojne, pukovnije, PZO jedinice, vojna pješadija, mornarica kriju se pod amblemima većih brigada i pukovnija.

Kliknite OVDJE da bi pogledali cijeli tekst, te pogledali simbole.

I ovim putem Vam još jednom želimo čestitati Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti.

 

Obavijest

Image Neka se gospodin ZVONIMIR RAŠIĆ (pripadnik pristožernog zaštitnog odjeljenja 102. brigade) hitno javi gsb. Stjepanu Berteku.

Ukoliko netko pozna gospodina Zvonimira Rašića, moli se da pomogne u realizaciji ove obavijesti. Hvala!

 

Poziv povodom Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti

Image

Povodom  Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti, pod opširnije Vam poklanjamo jedan video koji će Vam se svidjeti.

 

Obavijest o raftingu

ImageDragi suborci, štovatelji 102. brigde HV-a, pozivate se 29. srpnja 2009. - Dan Sv. Marte, u selo Šišinec, da na obali Kupe dočekate sudionike 8. raftinga Pokupsko - Sisak, u organizaciji UHDRV Sisak - Klub Vrbina, između 9:00 i 10:00 h.

Organizator i sudionici će nakon pristajanja položiti vijenac u slavu poginulih branitelja 102. brigade HV-a i ostalih branitelja. Sveta misa zadušnica je oko 11 sati u crkvi Sv. Marte u Šišincu, a poslije slijedi druženje na obali Kupe.

Dođite sa obitelji i prijateljima.

 

Proslavljen Dan Državnosti

Image Kao i svake godine do sada, od osnivanja KDVDR Botinec, proslavili smo taj veliki praznik za sve nas, Dan državnosti, lijepo i nadasve dostojanstveno. Zajedno su se zavijorile zastave postrojbi proistekle iz Domovinskog rata, mimohod ulicama naselja, dečki u vojnim odorama u počasnom postroju ispred Spomen obilježja. Polaganjem vijenaca i prigodnim programom obilježili smo Dan državnosti.

Proslavu smo završili ugodnim druženjem svih prisutnih branitelja i građana naselja Botinec, uz vojnički grah! Ponosni smo na ta naša obilježavanja, jer smo sve svjesniji da takva okupljanja i proslave među braniteljskom populacijom ima sve manje i da su danas sve više rijetkost. Nažalost.

Mi se trudimo biti dosljedni našem sloganu "DA SE NE ZABORAVI"

 
Više članaka...
Stranica 35 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol