Objava registra branitelja

Uključite se u raspravu i recite nam svoje mišljenje o objavi registra branitelja. Kliknite na Komentar i ukoliko ste registirani možete ostaviti komentar. Ukoliko ne želite obralagati svoje mišljenje, jednostavno na desnoj strani portala glasajte u anketi.

 

Održan Izvještajni sabor 102. brigade HV Novi Zagreb

ImageU utorak 26. siječnja u DVD Mala Mlaka održan je, u prisustvu 29 članova, Izvještajni sabor Kluba veterana 102. brigade HV Novi Zagreb. U raspravi,nakon podnesenih izvješća o radu i financijskom poslovanju (Sud časti se nije sastajao jer nije bilo potrebe) u raspravi je najviše riječi bilo o potrebi da se nastave nastojanja oko izdavanja Monografije 102. brigade.Naime, u proteklih godinu dana nastojanja da se prikupe inicijalna sredstva za izradu Povjesnice nisu bila uspješna zbog recesijskih kretanja u zemlji.Stoga je zaključeno da se učine novi napori, jednako kao i za završetak akcije oko imenovanja jednog parka u Novom Zagrebu imenom 102. brigade.

Ostatak teksta, te dokumente pogledajte klikom na OPŠIRNIJE...

 

Isplata dividendi

Isplata dividendi iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Fond HB) bit će provedena do kraja godine. Isplata dividendi bila je najavljena do kraja studenog, no do kraćeg pomicanja isplate roka došlo je zbog zakonskih i tehničkih izmjena.

Ostatak teksta o isplati dividendi pročitajte preuzimanjem .PDF dokumenta koji se nalazi OVDJE.

 

Izvještajni sabor 102. brigade HV-a

Dana 26. siječnja 2010. (utorak) u 18:00 sati održat će se Izvještajni sabor Kluba veterana Domovinskog rata 102.brigade HV – NOVI ZAGREB. Sabor će se održati u Vatrogasnom domu DVD Mala Mlaka, Malomlačka 91 u Maloj Mlaki. Članovi Izvršnog odbora Vas pozivaju da se odazovete u što većem broju. Molimo Vas da o održavanju Sabora obavijestite sve Vaše suborce i prijatelje iz 102. brigade. 

Čitajući  pojedine Vaše komentare na našoj web stranici  primijetili smo nekoliko komentara u kojima se osjeća gorčina, nezadovoljstvo ……   Upravo je članstvo i rad u Klubu veterana 102. brigade mjesto da se sada, sa vremenskim odmakom neki događaji, propusti ili nesnalaženja razjasne i stave u kontekst vremena u kojem su se dogodili.

Osnovna zadaća ovog Kluba i nas veterana 102. brigade je da se vrijeme ponosa i slave ne zaboravi. 

Ne zaboravite, 26.01.2010. u 18:00 sati se vidimo u DVD Mala Mlaka.

 

Posjet Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu

U povodu 18. godišnjice  prve ratne akcije „VIHOR“ 102. brigade HV (Novi Zagreb), posjećen je 13.12.2009. Spomen gaj u Šišincu. Članovi Kluba i bivši pripadnici102. brigade, u čast poginulim suborcima i prijateljima, položili su vijenac . Svijeće su zapaljene kod spomenika, križa i na samom mjestu prijelaza preko rijeke Kupe. Ove godine zapažen je veliki broj prisutnih, možda i najveći do sada. Prema slobodnoj procjeni preko 60-ak osoba odvojilo je svoje slobodno vrijeme i u hladno prosinačko nedjeljno jutro odalo je počast Bojovnicima 102. brigade, palima za ostvarenje sna o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj.  

U crkvi Svetog križa  - Siget održana je misa Zadušnica za poginule branitelje. U kratkom druženju sa pojedinim članovima obitelji poginulih ponovno su se u naše misli vratili naši poginuli suborci. Vrijeme nam brzo prolazi, ali u njihovim obiteljima je ostala velika praznina.  Neka im je vječna slava.

U redizajniranoj galeriji slika potražite fotografije sa ovog događaja.

 
Više članaka...
Stranica 37 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol