Održan Izvještajni sabor 102. brigade HV Novi Zagreb

ImageU srijedu 25.03.2009. godine u DVD Mala Mlaka održan je Izvještajni sabor Kluba veterana 102. brigade ZNG i HV Novi Zagreb kojem je prisustvovalo 29 članova Udruge.

Nakon minuted šutnje kojom je izražena počast poginulim,nestalim i umrlim pripadnicima brigade, predsjednik udruge Tomo Krešo Špeletić podnio je izvještaj o radu u proteklih godinu dana (izvještaj objavljujemo u cijelosti na našim stranicama). Nakon što su podneseni i izvještaji Nadzornog odbora, Suda časti i blagajnički izvještaj otvorena je rasprava u kojoj je sudjelovao veliki dio sudionika sabora.

Ostatak teksta, te dokumente i link na galeriju slika pogledajte klikom na OPŠIRNIJE...

 

Izvještajni sabor 102. brigade HV-a

ImageKlub veterana 102. brigade HV  (NOVI ZAGREB) poziva sve članove kluba i sve pripadnike brigade da sudjeluju na izvještajnom saboru saboru na kojem će posebno biti riječi o izradi monografije 102. brigade i imenovanja jednog parka u Novom Zagrebu imenom 102. brigade HV (NOVI ZAGREB).

Sabor će se održati u srijedu 25. ožujka 2009. u 18 sati u vatrogasnom domu DVD-a Mala Mlaka (Malomlačka 91).

Pod opširnije pogledajte dnevni red sabora.

 

Monografija 102. brigade HV (NOVI ZAGREB)

Image Članovi izvršnog i Nadzornog Odbora, te Suda časti obavještavaju sve članove Udruge veterana 102. brigade, kao i sve pripadnike 102. brigade HV-a da je započelo sa realizacijom Monografije 102. brigada HV (Novi Zagreb)

Monografija će biti formata 20-21 cm, na oko 200 stranica, tvrdi uvez, četverobojni tisak, naklada 1000 komada. Troškovi ukupno su 165.000 kn. Izvori financiranja projekta su MORH, Vijeća gradskih četvrti Novi Zagreb, Grad Zagreb, donatori i sponzori. PLanirani izlazak iz tiska je polovica 2010. godine. U uredništvu monografije sudjeluje IO udruge, svi zapovjednici brigade i bojni, te ostali članovi Udruge prema stručnim potrebama.

Fotografije, videosnimke, dnevničke zapise o ratnom putu brigade možete dostaviti na uvid uredništvu Monografije svake srijede od 11. ožujka 2009. u prostorijama Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja, Zagreb, Sortina 1 b (ulica na južnoj strani Avenue Malla u Novom Zagrebu) od 12 do 15 sati.

Dežurni urednik: Krešimir Valentić.Pitanja možete poslati i našem administratoru na web stranici Domagoju i uredniku Siniši Mihoviću.

Pod opširnije pogledajte sadržaj Monografije....

 

Ratni put 102. brigade HV (NOVI ZAGREB)

Image Napokon možete pročitati sažeti ratni put 102. brigade HV-a (NOVI ZAGREB).

Pripremne radnje za mobilizaciju 102. brigade HV počele su u svibnju 1991. godine kada su u Područnom uredu za obranu Novi Zagreb počeli konzultativni razgovori sa mogućim budućim pripadnicima brigade.

Za kompletni ratni put u .pdf dokumentu kliknite OVDJE.

 

Zajednički posjet spomeniku palim braniteljima 102. brigade

Image13.12.2oo8 (subota) ćemo se tradicinalno zaputiti prema Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu, te na taj način odati počast svim palim braniteljima 102. brigade. U 10.3o je okupljanje kod spomenika, te zajedničko paljenje svijeća. Sv. Misa zadušnica služit će se isti dan u 18.3o sati u župi Sv. Križa u Sigetu.

 
Više članaka...
Stranica 37 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol