Sretan Božić i nova 2010. godina

Božić bijeli radostan i svet, možda takav jedan dan zbliži cijeli svijet. Noćas će nas grijati okićeni bor, a naša srca će sijati kao carski dvor.

Ovom porukom želimo čestitati i zaželjeti sretan i blagoslovljen Božić, te uspješnu novu 2010. godinu svim braniteljima, prijateljima i posjetiteljima portala 102. zagrebačke brigade. Kao jedan od poklona darujemo Vam redizajniran portal. Nadamo se da ćete se kao i do sada na njemu ugodno osjećati.

 

Dođite i odajte počast našim poginulim suborcima!

ImagePovodom godišnjice prve ratne akcije „VIHOR“ 102. br. HV. Klub udruge veterana domovinskog rata 102. br. HV., dana 13. prosinca 2009 .(nedjelja) u 10.00 sati položit će cvijeće i zapaliti svijeće u spomen gaj u Šišincu.

Istog dana 13.prosinca 2009. (nedjelja) u 18.30 u crkvi SVETOG KRIŽA u Sigetu služit će se misa zadušnica za sve poginule branitelje 102.br. HV.

 

Poziv povodom obilježavanja Dana Nezavisnosti Republike Hrvatske

Image

Program događanja pogledajte pod opširnije....

 

IDENTIFICIRANI POSMRTNI OSTACI DARKA ŠOLIĆA

ImageNakon punih 18 godina konačno je na temelju DNK analize i identifikacije posmrtnih ostataka utvrđeno da se radi o pripadniku 102. brigade “R” HV Darku Šoliću koji je nestao nakon ranjavanja u akciji “Vihor” na Kupi 13. prosinca 1991. godine.

Posmrtni ostaci Darka Šolića sahranjeni su uz vojne počasti na mjesnom groblju u Botincu 30. lipnja 2009. godine.

Ovih dana njegove roditelje obišli su  predstavnici Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade HV Novi Zagreb Tomo Krešo Špeletić,Željko Vranić i Alojzije Hren i tom prilikom u ime članova Kluba i svih pripadnika 102. brigade, kroz koju je u tijeku Domovinskog rata prošlo više od 6.000 branitelja, položili vijenac na grob Darka Šolića.

Posjeta roditeljima i obilazak groba upriličeni su sa zakašnjenjem jer Klub veterana 102. brigade nije pravovremeno obaviješten o identifikaciji i vremenu sahrane pa posljednjem ispraćaju posmrtnih ostataka Darka Šolića od strane Kluba veterana 102. brigade HV na žalost nitko nije nazočio.

Klub veterana 102. brigade poduzet će potrebne radnje da se na spomen obilježju u Šišincu kao i na drugim relevantnim mjestima izmijene podaci o pogibiji našeg suborca Darka Šolića.

 

Ovo su simboli pobjedničkih postrojbi HV-a

ImageOnako kako se i ratovalo u oslobodilačkoj akciji "Oluja", objavljujemo pregled znakovlja dijela hrvatskih postrojbi koje su sudjelovale u najvećoj vojnoj akciji HV-a. U njoj su sudjelovali vojnici i postrojbe iz cijele Hrvatske te jedinice HVO-a.

Nemoguće je, ovom prigodom, objaviti znakovlje svake od tih postrojba, pa ćemo to učiniti u prigodnijem izdanju. Neke bojne, pukovnije, PZO jedinice, vojna pješadija, mornarica kriju se pod amblemima većih brigada i pukovnija.

Kliknite OVDJE da bi pogledali cijeli tekst, te pogledali simbole.

I ovim putem Vam još jednom želimo čestitati Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti.

 
Više članaka...
Stranica 38 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol