Zajednički posjet spomeniku palim braniteljima 102. brigade

Image13.12.2oo8 (subota) ćemo se tradicinalno zaputiti prema Spomen Gaju 102. brigade u Šišincu, te na taj način odati počast svim palim braniteljima 102. brigade. U 10.3o je okupljanje kod spomenika, te zajedničko paljenje svijeća. Sv. Misa zadušnica služit će se isti dan u 18.3o sati u župi Sv. Križa u Sigetu.

 

Branitelji spašavaju državu od bankrota

Image Branitelji ponovno spašavaju državu! Dio novca od prodaje sedam posto dionica Ine Fond branitelja uložit će u državne obveznice kako bi se mogao namiriti dio dugova koji stižu na naplatu. Fond branitelja za 700.000 dionica Ine dobio je milijardu i 960 milijuna kuna. Od tog iznosa oko 400 milijuna već je potrošeno na otplatu kredita, a preostalih milijardu i 560 milijuna kuna trenutačno je uloženo u bankovne depozite.

Taj novac, umanjen za nekoliko milijuna kuna, na raspolaganju je braniteljima, odnosno, kako stvari stoje, državi. Potvrdio je to član Upravnog odbora Fonda Đuro Dečak uz napomenu kako država to nije tražila od branitelja, već da su branitelji to sami predložili na posljednjoj sjednici Upravnog odbora prije deset dana.

Nastavak članka pročitajte pod opširnije...

 

Fond branitelja postao najmoćniji u Hrvatskoj

Image Iako je Upravni odbor Fonda branitelja nevoljko odlučio prodati Inine dionice MOL-u za 2800 kuna i za tu odluku pokrio se preporukom menadžera fonda Josipa Glavaša, taj posao, financijski gledajući, dobro je obavljen. U suprotnom, bez obzira na izjave čelnika fonda o sramotno niskoj cijeni, u ovom trenutku zadržavanje Ininih sedam posto dionica ne bi bilo racionalno rješenje.

Tržišta kapitala tresu se u svijetu i u nas, nitko ne zna kakvi su zapravo razmjeri krize pa je u ovom trenutku najbolje rješenje uzeti golemu gotovinu koja se nudi. Za svojih 700.000 dionica fond će inkasirati 1,96 milijardi kuna. Uz još nešto gotovine taj fond će do 17. listopada, kada je zadnji rok za isplatu dionica, imati više od dvije milijarde kuna u svom portfelju.

Više informacija o svemu pogledajte pod opširnije...

 

U petak isplata dividendi braniteljima

Image U petak 11. travnja u svim poslovnicama Fine započinje isplata dividendi udioničarima u Fondu hrvatskih branitelja. No, žurbe za podizanje dividende na udjele u Fondu nema, jer isplate neće biti ograničene na nekoliko dana, nego će ih biti moguće podići do kraja godine, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Jadranka Kosor, ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Osim isplate dividende, koja će u prosjeku iznositi 250 kuna, odnosno 21,79 kuna po udjelu u Fondu, na današnjoj konferenciji je još jednom sredstvima javnog priopćavanja ponovljen postupak prodaje udjela u Fondu, na koji će udioničari imati pravo od ponedjeljka 14. travnja. J. Kosor je iznova naglasila da nakon predaje zahtjeva za prodaju mora proteći 60 dana do prodaje, nakon čega će se, osim ostvarenja prava na prodaju, znati i točna cijena po kojoj se prodaje udio u Fondu. No za razliku od cijene, broj udioničara u Fondu koji će predati zahtjeve za prodaju kada to bude zakonski moguće bit će strogo čuvana poslovna tajna, istaknula je ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, dodajući kako će svako odavanje podataka ove vrste podlijegati zakonskoj odgovornosti.

Kliknite na opširnije za ostatak članka i za preuzimanje upute za isplatu dividende...

 

Branitelji će osobno morati doći po novac od dividendi

Image Novac od dividendi branitelji će nakon 12. travnja moći podignuti u Fininim poslovnicama. Bit će obaviješteni o tome kada mogu prodati udjele.

Više informacija o svemu pogledajte pod opširnije...

 
Više članaka...
Stranica 41 od 43

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol