26. obljetnica VIHOR-a

U organizaciji Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade HV - Novi Zagreb i Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi,  obilježena je 16. prosinca 2017. godine 26. obljetnica operacije „Vihor“. Program obilježavanja je započeo sv. Misom za poginule hrvatske branitelje u kapeli župe Svete Marte u Šišincu.  Svetu Misu i molitvu kod spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja  predvodio je vojni kapelan,  kapelanije Svetog Ilije Proroka iz petrinjske vojarne don Antonio Mikulić. Uz ratne  veterane 102. brigade HV-e, 2. gardijske brigade „Gromovi“, veterane OMB-a i OKB-a 2. gbr,  veterane SJP „Osa“ Sisak i 78. samostalne bojne   u obilježavanju su sudjelovale i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata Smž-e, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, izaslanik gradonačelnika Zagreba Miodrag Demo, zamjenik gradonačelnika Gline Dario Žinić, načelnik općine  Lekenik Ivica Perović sa suradnicima, zapovjednik 2. mb Gromovi GMTBR-e bojnik Ivan Radić.

..... nastavak klikom miša na Opširnije o članku

 

Obilježavanje 26. obljetnice VO Vihor

Obilježavanje 26. obljetnice vojne operacije VIHOR obilježiti će se u subotu 16. prosinca 2017.g. u  Spomen gaju 102. brigade u selu Šišinec s početkom u 11:00 sati.

Protokol pročitajte klikom miša na Opširnije o članku .....

 

Humanitarna akcija prikupljanja knjiga

Pozivamo članove Kluba 102. brigade i naše prijatelje da se pridruže humanitarnoj akciji prikupljanja knjiga za bolnicu hrvatskih ratnih veterana „Hrvatski ponos“ u gradu Kninu. Ovu akciju je pokrenula Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Svoje pročitane knjige (prikladne za bolničku knjižnicu) možete dostaviti u sjedište Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske - Podružnica Grada Zagreba, Fabkovićeva 1/II i to svakog utorka i četvrtka od 11:00 do 13:00 sati. Za više informacija možete kontaktirati voditelja kulturne i humanitarne djelatnosti gospodina Dubravka Slovića (kontakt mob: 091 5840 980).

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem odazivu.

Upravni odbor Kluba 102. brigade

 

Obavijest o smrti

U 62. godini života preminuo je Milan Smolčak, naš član i pripadnik 102. br. HV - Novi Zagreb od 1992. godine i sudionik VRO OLUJA. Pogreb našeg suborca biti će u petak 25. kolovoza u 15:00 sati iz mrtvačnice u Lučkom.

Počivao u miru Božjem!

 

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O HRVATSKIM BRANITELJIMA I STRADALNICIMA DOMOVINSKOG RATA

Otvorena je Javna rasprava i savjetovanje o Nacrtu prijedloga zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ministarstvo hrvatskih branitelja otvorilo je dana 23. lipnja 2017. godine javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u skraćenom trajanju savjetovanja do 7. srpnja 2017. godine, zbog opravdanih razloga koji su bili naznačeni u opisu savjetovanja. Zbog velikog interesa javnosti, javno savjetovanje se produljuje do 22. srpnja 2017. godine. Savjetovanje je otvoreno do: 22.7.2017.

Pozivamo Vas da se uključite svojim prijedlozima i komentarima. Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=5567

 

 
Više članaka...
Stranica 5 od 44

Prijatelji portala







Izrada i održavanje


Symbol