Dan grada Gline

Dana 08. kolovoza 2015. godine obilježen je dan grada Gline. Prije 20 godina u Glini se je dogodio konačni krah Republike SAO KRAJINE, poražen je i slomljen 21. neprijateljski korpus. Neprijatelj je istaknuo bijelu zastavu i priznao poraz. Sudionici ovih povijesnih događanja su bili i pripadnici 102. br. HV - Novi Zagreb.

Opširnije o događanjima u Glini možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 

Umro je Ivo Krolo

Obavještavamo naše članove i suborce da je 08. kolovoza 2015. godine umro naš suborac i prijatelj Ivo Krolo. Ivo je bio pomoćnik zapovjednika 1. bojne za IPD tijekom 1992. godine na sunjskom ratištu. Rođen je 1967. godine. Zadnji ispraćaj našeg prijatelja i suborca je u četvrtak 13. kolovoza o.g. u 12:10 sati na zagrebačkom krematoriju. Izražavamo obitelji iskrenu sućut te neka počiva u miru Božjem.

 

Zastava 102. br. HV na mimohodu

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u zagrebu je 4. kolovoza 2015. godine održan i svečani mimohod, na kojem je bila i nošena zastava 102. brigade HV - Novi Zagreb.

 

Dan sv. Marte

Dana 29. srpnja 2015. godine odana je počast poginulim braniteljima 102. brigade HV povodom blagdana sv. Marte u selu Šišinec. Nakon molitve za umrle, bačeni su vijenci u rijeku Kupu i položeni su vijenci, te zapaljene svijeće na spomenik palim braniteljima u Spomen gaju 102. brigade. Svečanost su organizirali mještani i članovi mjesnog odbora Šišinec, te Udruga VDR Vrbina iz Siska. Uz načelnika općine Lekenik svečanosti su bili prisutni i članovi Kluba 102. brigade sa predsjednikom. Održana je i sv. Misa, nakon koje je upriličeno zajedničko druženje i zabavni program.

Ovom prilikom svi nazočni su mogli vidjeti novo obnovljeni Spomen gaj 102. brigade HV sredstvima dobivenim od Ministarstva branitelja.

Nekoliko slika možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 

24. godišnjica osnivanja 102. br. HV

U subotu 19. lipnja 2015. godine u 11:00 sati obilježena je 24. godišnjica osnivanja 102. brigade HV - Novi Zagreb. Povodom ove obljetnice u selu Šišinec prigodno su položeni  vijenaci poginulim braniteljima 102. brigade HV. Obljetnici su nazočili ratni zapovjednici brigade, predstavnici Općine Lekenik, Mjesnog odbora Šišinec te članovi Kluba 102. brigade. Za prisutne je po završetku službenog dijela organizirano druženje.

Nekoliko slika sa obljetnice možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 
Više članaka...
Stranica 7 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol