Obilježavanje 25. godišnjice operacije VIHOR

Obilježavanje 25. obljetnice vojne operacije VIHOR obilježiti će se u subotu 10. prosinca 2016.g. u  Spomen gaju 102. brigade u selu Šišinec s početkom u 11:00 sati.

Protokol pročitajte klikom miša na Opširnije o članku .....

 

Terenska nastava na Banovini

U petak 28. listopada po izuzetno lijepom, sunčanom i toplom danu održana je terenska nastava u sklopu projekta "Banovina i 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu. Ovaj projekt se organizira uz financijsku potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.  Opširnije o terenskoj nastavi te slike možete pročitati i vidjeti kikom miša na Opširnije o članku ....

 

PRVA CRTA

Povodom 25. godišnjice osnutka 102. brigade HV, dobili smo pozivnicu za sudjelovanje u radio emisiji "Prva crta" Hrvatskog radia. Urednica emisije je gospođa  Miruna Kastratović. Snimku emisije možete poslušati klikom miša na link:

http://radio.hrt.hr/data/aod/1_Program/20160927_-_PRVA_CRTA_(22042277).mp3

Izvor: Hrvatski radio - Prvi program

 

Foto-video film o 102. br. HV - Novi Zagreb

Klikom na ponuđeni link možete vidjeti foto-video film o 102. br. HV - Novi Zagreb autora Ivana Bionde.

https://youtu.be/cyo6-eKwGUg


 

Obilježena je 25. godišnjica osnutka 102. br. HV - Novi Zagreb

U petak 9. rujna 2016. svečano je obilježena 25. godišnjica osnutka 102. br. HV - Novi Zagreb.

U jutarnjim satima izaslanstvo Kluba 102. brigade položilo je vijenac na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoju kod Središnjeg križa u Aleji poginuligh branitelja u Domovinskom ratu. Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle branitelje 102. brigade  održana je u župnoj crkvi Sv. Luke evanđelista u Travnom. Centralni događaj proslave - svečana akademija održana je u Kulturnom centru Travno.

Od visokih uzvanika na svečanoj akademiji nazočnima su se obratili gsp. Miodrag Demo - izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, general bojnik Šindler - izaslanik Načelnika GS OS RH i ministra obrane RH te Tomo Medved ministar branitelja RH i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske.

Nakon službenih obraćanja uzvanika i  predsjednika Kluba 102. br. HV - Novi Zagreb gospodina Željka Vranića održan je izvrstan kulturno-umjetnički program. Na kraju svečane akademije uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama.

Povodom obilježavanja svečane obljetnice otvorena je 1. rujna 2016. godine u prostorijama KUC Travno izložba ratnih fotografija prateći ratni put 102. br. i poslijeratno djelovanje Kluba 102. brigade.

U nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija klikom miša na Opširnije o članku ....

 

 
Više članaka...
Stranica 8 od 44

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol