Klub 102. brigade u IV. gimnaziji

U četvrtak 30. travnja ove godine održano je stručno predavanje "Sat povijesti - Ratni put 102. br. HV - Novi Zagreb u Domovinskom ratu" u sklopu našeg projekta "Banovina i 102. br. HV u Domovinskom ratu". Suradnja našeg Kluba i srednjih škola Novog Zagreba nastavlja se već četvru godinu za redom. Učenice i učenici četvrtih razreda, uglavnom budući studenti, vrlo su pažljivo saslušali predavanje uz PowerPoint prezentaciju. Predavanju je sudjelovao i ratni zapovjednik 102. br. HV umirovljeni brigadir Stjepan Bertek.

Nekoliko slika sa predavanja možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ....

 

Obavijest o smrti

Cijenjeni suborci i članovi Kluba 102. brigade moramo Vas sa dužnim poštovanjem obavijestiti da nas je u 70. godini života nakon duge i teške bolesti napustio naš suborac i prijatelj Igor Nadu.

Satnik Igor Nadu je dragovoljac Domovinskog oslobodilačkog rata od 01. rujna 1991. godine. Sudjelovao je aktivno u osnivanju 102. brigade ZNG-a, te je kao pomoćnik zapovjednika brigade za SIS  sudjelovao u operaciji VIHOR, te na ratištu Sunje. Kao zapovjenik 1. bojne 102. brigade HV-a sudjelovao je na karlovačkom ratištu u obrambenim djelovanjima na Kapeli iznad Plaškog te u VRO "OLUJA". Kao član užeg zapovjedništva 102. brigade HV sudjelovao je u pripremama vojne operacije oslobađanja preostalog okupiranog dijela Podunavlja kodnog imena "Vukovarska golubica". Zahvaljujući mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske definiranim Zagrebačko-erdutskim sporazumom koji je potpisan 12. studenog 1995. godine satnik Igor Nadu demobiliziran je 01. prosinca 1995. godine. Satnik Igor Nadu nosioc je spomenice Domovinskog rata i medalje "OLUJA"

Igor Nadu je jedan od osnivača Kluba veterana Domovinskog rata 102. br. HV - Novi Zagreb te je prvi tajnik Kluba 102. brigade.

Ispraćaj našeg suboraca, prijatelja i člana Kluba 102. brigade bit će u četvrtak 16. travnja 2015. godine u 12:00 sati na Krematoriju, Remetska cesta 4.

 

Predstavljanje projekta profesorima povijesti

U Vodicama je od 30. ožujka do 1. travnja 2015. godine održan 8. državni stručni skup za učitelje i nastavnike povijesti. Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, na temu Domovinski rat – „20 godina oslobodilačke operacije OLUJA". Stručni skup je vodio viši savjetnik prof. Franjo Čičak, a nazočilo mu je oko 220 učitelja i profesora povijesti u osnovnim i srednjim školama te predstavnici braniteljskih udruga kojima je Agencija na temelju njihovih projekata odobrila predavanje povijesti Domovinskog rata po školama.

Nastavak teksta pročitajte klikom miša na Opširnije o članku . . .

 

Sretan Uskrs

Svim članovima Kluba 102. brigade i Vašim obiteljima želimo sretan Uskrs. Neka nas uskrsli Krist obasja mirom i osobnom srećom, te podari radost življenja i obiteljskog zajedništva. Želimo svima Vama da ovog Uskrsa u sebi pronađete mir i radost, obiteljsku sreću i zadovoljstvo.

Upravni odbor Kluba 102. brigade

 

Sabor Kluba 102. brigade - 2015. godine

U petak 20. ožujka 2015. godine u 19:00 sati održane je Izvještajni Sabor Kluba veterana Domovinskog rata 102. br. HV - Novi Zagreb. Sabor je održan u Maloj Mlaki u prostorijama DVD-a mala Mlaka. Zbog izmjena Zakona o udrugama usvojen je novi Statut Kluba 102. brigade, koji je usuglašen sa novim Zakonom. Također je prihvaćen Izvještaj predsjednika o radu i financijama u protekloj 2014. godini. Prihvaćen je plan rada i financijski plan za tekuću 2015. godinu.

Odlukom Sabora članarina za 2015. godinu ostaje nepromijenjena te iznosi 100,oo kn. Upravni odbor poslat će godišnje pismo svojim članovima sa planom rada u 2015. godini te virman, kojom će se moći izvršiti uplate članarine.

Po završetku radnog dijela upriličeno je druženje uz skroman domjenak.

 

 
Više članaka...
Stranica 8 od 39

Pristupnica u Klub

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol