Na terenskoj nastavi povijesti

Dana 20. studenoga 2015. god. održana je terenska nastava povijesti u sklopu našeg projekta „Banovina i 102. br, HV - Novi Zagreb“ u Domovinskom ratu. U ovom projektu sudjeluju učenici i predmetni profesori povijesti iz novo zagrebačke I. gimnazije, IV. gimnazije, XIII. gimnazije te Turističko - ugostiteljskog učilišta. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstva branitelja.

Za nastavak teksta i slike klikni  na Opširnije o članku ....

 

Svijeće u Vukovarskoj ulici za Vukovar

Poštovani suborci i članovi Kluba VDR 102.brigade,

P O Z I V A M O   V A S

da nam se pridružite u paljenju svijeća i lampaša, povodom obilježavanja obljetnice pada grada VUKOVARA,a u okviru akcije „I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR“, dana 17.studenog 2015.godine (utorak) u 18:00 sati u ulici Grada Vukovara.

Mjesto okupljanja pripadnika 102.brigade je: jugoistočna strana raskršća Hrvatske bratske zajednice i ulice grada Vukovara (kod kioska Tisak) u 17:30 sati. Lampaši i žigice organizirani i čekaju vas.

Unaprijed se zahvaljujemo na vašoj prisutnosti.

UPRAVNI ODBOR KLUBA VDR 102.BRIGADE

 

Dan grada Gline

Dana 08. kolovoza 2015. godine obilježen je dan grada Gline. Prije 20 godina u Glini se je dogodio konačni krah Republike SAO KRAJINE, poražen je i slomljen 21. neprijateljski korpus. Neprijatelj je istaknuo bijelu zastavu i priznao poraz. Sudionici ovih povijesnih događanja su bili i pripadnici 102. br. HV - Novi Zagreb.

Opširnije o događanjima u Glini možete vidjeti klikom miša na Opširnije o članku ...

 

Umro je Ivo Krolo

Obavještavamo naše članove i suborce da je 08. kolovoza 2015. godine umro naš suborac i prijatelj Ivo Krolo. Ivo je bio pomoćnik zapovjednika 1. bojne za IPD tijekom 1992. godine na sunjskom ratištu. Rođen je 1967. godine. Zadnji ispraćaj našeg prijatelja i suborca je u četvrtak 13. kolovoza o.g. u 12:10 sati na zagrebačkom krematoriju. Izražavamo obitelji iskrenu sućut te neka počiva u miru Božjem.

 

Zastava 102. br. HV na mimohodu

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u zagrebu je 4. kolovoza 2015. godine održan i svečani mimohod, na kojem je bila i nošena zastava 102. brigade HV - Novi Zagreb.

 
Više članaka...
Stranica 9 od 42

Knjiga dojmova


(DA BI VIDJELI KNJIGU DOJMOVA MORATE BITI REGISTRIRANI)

Prijava


Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol