Ostavka predsjednika Kluba VDR 102. br. HV - Novi Zagreb

Gospodin mr.sc. Tomo Krešo Špeletić podnio je 18.ožujka 2013. godine pisanu ostavku na mjesto predsjednika Udruge. Na sastanku svih upravnih tijela Kluba VDR 102. br. HV održanog 27.ožujka 2013. ostavka je jednoglasno prihvaćena.

Više o ostavci možete pročitati klikom na „Opširnije o članku“

 

 

Gospodin mr.sc. Tomo Krešo Špeletić u svojoj pisanoj ostavci na mjesto predsjednika (ali ne i na mjesto člana u Izvršnom odboru) navodi dva osnovna razloga svoje ostavke:

1. Nezadovoljstvo odlukom Izvršnog odbora o ne objavljivanju njegovog teksta pod nazivom „Generali kao alternativa!?“ , te korištenju web stranica Kluba 102. br. HV za objavljivanje osobnih tekstova i ocjena o političkim strankama i pojedincima u Hrvatskoj.

Ovdje se gospodin mr.sc. Tomo Krešo Špeletić poziva na svoje godišnje Izvješće predsjednika o radu Kluba, gdje je između ostalog predložio da se naša stranica proširi rubrikama foruma ili bloga, te da je njegovo Izvješće Sabor prihvatio.

Upravna tijela Kluba ocijenila su tekst o generalima Hrvatske vojske neprimjerenim, neobjektivnim, spominju se pretpostavke koje ne odgovaraju činjenicama, te tekstom koji je politički obojen. Stav članova upravnih tijela Kluba je da tekst nije primjeren za objavljivanje. Objavljivanje takvog teksta (s obzirom da se radi o predsjedniku Kluba), moglo bi kod članova Kluba dovesti do zablude kako se radi o službenom stavu Kluba i pokušaju politizacije.

2. Ne objavljivanje svog teksta smatra pomanjkanjem želje i hrabrosti da se stanje u društvu popravi, floskulama i nedemokratskim činom upravnih tijela Kluba 102. br. HV – Novi Zagreb.

Upravna tijela Kluba 102. br. HV ne odriču našim članovima pravo na političko djelovanje kroz razne političke stranke, udruge, tiskane medije (otvorena pisma) ili samostalno djelovanje kroz vlastite blogove, web stranice, forume ili portale. Međutim naša web stranica je namijenjena objavljivanju novosti i obavijesti o radu i životu braniteljske populacije.

Prema Statutu Udruge izbor predsjednika Kluba vrši Sabor Udruge. S obzirom da dopredsjednik Udruge ima iste ovlasti za zastupanje kao i predsjednik, sve potrebne radnje zastupanja i predstavljanja, te potpisivanja dokumenata do sazivanja izbornog Sabora, obavljat će dopredsjednik gospodin Željko Vranić.

Izvršni odbor Kluba veterana Domovinskog rata 102. brigade HV – Novi Zagreb

Komentari (0)add
Morate biti logirani da bi mogli napisati komentar..

busy
 

Prijatelji portalaIzrada i održavanje


Symbol
Naslovnica