Počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Dana 18. studenog 2019. u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga, u Zagrebu, Mlinarska 35, održan je skup na kome smo se prisjetili i odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje. To su mjesta velikog pijeteta čiji su stanovnici proživjeli strašna stradanja tijekom Domovinskog rata.

Prisjećanje su predvodili učenici škole, uz zvuke svima dobro poznatih pjesama "Moja domovina" i "Stoji grad". Poslušali smo i posljednje, potresno izvješće legendarnog, i na Ovčari stradalog, novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića.

Skupu su prisustvovali izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, voditeljica Odjela za osnovno školstvo Gradskog ureda za obrazovanje gospođa Zrinka Lochert, predsjednica Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak, gospođa Mirjana Džajo, vijećnica Gradske četvrti Gornji grad - Medveščak gospođa Nada Boban, učenici i djelatnici i ravnatelj škole Mario Keča, te predstavnici naše Udruge, gospoda Alojzije Hren, Stjepan Koran i Željko Vranić.

Nakon prisjećanja svi zajedno smo zapalili lampione i postavili ih na stepenicama, na ulazu u školu u Mlinarskoj ulici, u znak sjećanja i naše zahvalnosti za žrtve koje u podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje, te sve žrtve Domovinskog rata.